Februari DateWalk: 2 - Lewis Hamilton, 2007

Anonim

Under 2007 debuterade Lewis Hamilton som en del av McLaren. Debutsäsongen, Briten spenderade på bilen på nummer "2".

Under 2007 blev McLaren-piloten Fernando Alonso, som gick från Renault. Som en nuvarande mästare fick spanjoren rätten att utföra bilen med mästaren "en". Följaktligen var hans partner tänkt att komma bakom maskinens hjul med startnumret "2". Det är bara en partner Fernando inte vald omedelbart.

När Ron Dennis tecknade ett kontrakt med Alonso i slutet av 2005, var det underförstått att hans partner skulle bli Kimi Raikkonen. Men i slutet av 2006 flyttade Finn till Ferrari. Reservpilot Pedro de la Dew, som pratade i flera raser, ersatte den avskedade Juan-Pablo Montuyu, men ur marknadsföringssynpunkten ville laget inte verkligen ha två spanjorer. Och sedan bjöd dennis sina protegeprov till Lewis Hamilton, som vann titeln GP2. De första kilometer som passerade av den framtida sex-time-mästaren lämnade inte tvivel om vem som skulle bli partner Alonso.

I debutävlingen började Lewis den fjärde, när han ens gick före Fernando, men i slutändan missade jag honom och avslutade den tredje. I andra loppet kom Hamilton andra, förlorade bara partnern av McLaren. Och redan i den tredje loppet slutade två sekunder från vinnaren, medan före Alonso. I den fjärde loppet slutade den unga briten igen och blev ledare för mästerskapet! Och då fanns det två segrar i Kanada och USA.

Februari DateWalk: 2 - Lewis Hamilton, 2007 8231_1

Lewis Hamilton, McLaren Mercedes mp4-22, Kanada Grand Prix

I de första nio raserna slutade Hamilton konsekvent på podiet - ett oöverträffat resultat för debutanterna med Formel 1. Lewis gjorde 70 poäng och Agel Alonso för 12 poäng, Raikkonena - vid 18. Men sedan intriger, pilotkonflikter, Lewis fars ingripande i McLars verksamhet, spionprogram med överföring av hemlig information från Ferrari-anställd.

I de kommande sex raserna steg Hamilton tre gånger till podiet: Vann i Ungern och Japan och kom andra till Italien. Gapet från rivaler var densamma: 12 poäng från Alonso och 17 poäng från Raikkonen. I de återstående två raserna var Lewis tillräckligt för att avsluta den femte två gånger den, med tanke på McLaren, var det inte så svårt.

Men i Kina misstog Hamilton vid ankomsten i lådorna och fastnade i grusfälla. Och i Brasilien försökte han vinna tävlingen i den första turen, hon glömde på sidan av vägen, för vilken elektroniken av bilen gick till omstarten och tog mycket tid, och Lewis slutade bara på den sjunde . Båda tävlingarna vann Raikkonen och blev en mästare, före debutanten bara en poäng.

Innan början av 2008 års säsong, blev Alonso avfyrade från McLaren, varefter Hamilton fortfarande blev en mästare, men i den sista tävlingen förlorade han igen inte sin titel.

Resultatet av säsongen för Lewis Hamilton: 17 startar, 12 podier, 4 segrar, 6 polepositioner, 2 bästa cirklar, 109 poäng, 2 plats i mästerskapet.

Februari DateWalk: 2 - Lewis Hamilton, 2007 8231_2