Anonim
Gratis brottning: Den nya kaptenen i Yakutia National Team blev mästaren i Fjärran Östern 20693_1
Ny kapten Nuregun sergin på toppsteget piedestal

På den andra dagen i mästerskapet i det östra federala distriktet i Ulan-Ude publicerades 13 Yakut-idrottare i fyra viktkategorier på en brottning matta. Igår (den 12 februari) vann våra killar sju medaljer, den här gången var utmärkelserna lika mycket, men mer med en gyllene nyans.

Vi kommer att påminna, tävlingarna är kvalificerade, de tre tre vinnarna faller på Rysslands luftmästerskap, som kommer att hållas i samma stad från 11 mars till 14 år. Tävlingen är mer som Matchie-mötet i Yakutia - Buryatia.

Ny kapten i National Team of Yakutia, två-time-mästare av Fedo Nuregun Sergin (92 kg) för tredje gången den vann denna ärade titel. Han började med tidiga segrar över Amburinin Dmitry Eremenko och Tsadashi Dugarov, och en annan Buryat-atlet Baras Bazarov med en poäng på 5: 0 blev besegrad i finalen. I tre möten gjorde Nuregun 25 poäng och gav inte en enda punkt.

Vinnare i vikt upp till 65 kg

I kategorin upp till 65 kg, vinnaren av det ryska studentmästerskapet i Ryssland-2020 Konstantin Kaprov från Churakpchinsky Regional Center for Sports Training. I preliminära slagsmål spelade han Baligto Hydapova (Buryatia) 11: 1, kamrat för landslaget Peter Pavlov (8: 0) och Solbon Tumenbayarova (Buryatia) 5: 0. I finalen under konstanten kunde inte motstå Erdham Budajanayev. Ser i kontot 12 poäng, Yakutann stewed fienden!

Mer än alla deltagare samlades i viktkategorin upp till 61 kg - 17, varav våra fem. Fyra internationella sportmästare kämpade i denna vikt. Det bästa resultatet från Yakut-fighters visade en representant för republikanska centrum för sportutbildning av samlingar av Rs (I), "International" Nuregun Alexandrov. Baljalimaevs anti-championskyrka från Trans Baikal-territoriet kämpade inte mot förra årets mästare, då landsman Biyaman Yakovlev (3: 2).

I semifinalmötet träffade Nuregun med mästaren av den internationella turneringen "Dmitry Korkin" och vinnaren av det ryska-2020-mästerskapet, Buryat Zharkal Damdinov. Den första perioden slutade med en poäng på 0: 3 till förmån för mattan, i den andra tre minuten var det mer aktiv än Damdinov, som firade seger med en poäng på 4: 1.

Nuregun Alexandrov, vinnande Ananda Dashiev (Buryatia), tog den tredje platsen, även en bronsmedalj tilldelades Semyon Vladimirov.

Vinnare i vikt upp till 97 kg

Vi nöjde med veteranen i Yakut-laget, mästaren i den internationella turneringserierna i Grand Prix of Dmitry Korkina 2011, 31-årige Kuzma Sivtsev (97 kg). Han visade alla att det fortfarande finns pulver i pulvret. Den ledande tränaren i Norma Ulus vann från sina "yngre bröder" Haryskhan Nikolayev och Andrei Aronov, och i kampen för "guld" mot honom på grund av skadan kom inte ut för att bekämpa mästare Buryatia Alexey Anchik. Så Yakutanin blev en sju gånger mästare i Fjärran Östern!

I Sakhas lagbank, fram till 14 medaljer, imorgon 14 februari, kommer idrottare av viktkategorier upp till 70, 74, 79 kg, inklusive mästare av sport av internationell klass Viktor SeedAdin och Herman Ustinov att komma in