Otsaileko Datewalk: 4 - Eddie Irvine, 1999

Anonim

Jende gutxik gogoratuko du Eddie Iquine. Eta irlandarrak, bide batez, ia 1999an txapeldun bihurtu zen Ferrari gurpilean "4" zenbakian.

Irvine-k 1. Formulan debutatu zuen 1993. urtearen amaieran eta bere burua bereizten zuen Arston Senna lasterketaren liderra gainditu zuela, haren atzean zirkulu baten atzean, hiru aldiz txapelketako bilera pertsonala izan zen. kolore goratuak. Eddieko hurrengo bi denboraldiak Jordanian igaro ziren, baina Rubens Barrichello itzalpean zegoen beti.

1996an, Benetton-eko Michael Schumacher Ferrari-ra joan zen bizitzera, eta Barrichello bere bikotekide izateko aukera eskaini zitzaion. Garai hartan, brasildarrek uko egin zioten, baina Irvine, eskatzaileen ilaran, adostu zuten. Irlandako hiru denboraldi Schumacher-en maskor leialak ziren, taldearen interesetan jolasten. Denbora horretan, 14 aldiz igo zen podiumera, baina ez zuen arraza irabazi.

1999ko denboraldia Iquine-ren ustekabeko garaipenarekin hasi zen. Egia, Schumacher eta McLaren pilotuak, lasterketan liderra zirenak. Orduan dena erori zen: Michaelek lasterketa pare bat irabazi zituen eta izenburuaren alde egin zuen Mick Hakkinen-ekin, eta irlandar atzetik joan zen. Egoera izugarri aldatu da Erresuma Batuko zortzigarren etapan, Schumacherrek pistatik ihes egin eta hanken hausturak lortu ditu. Ferrari-k ez zuen ezer, nola apustu egin zuen Eddie-n.

Hakkinen, denboraldiaren bigarren erdialdean, denboraldiaren bigarren erdian banda beltz batean erori zen: autoak uko egingo dio, orduan taldeko bazkideak pistatik aukeratuko du, oker egongo da. Eta Irvine eta Ferrari-k arerioen porrotak eta estresatutako betaurrekoak trebea erabiltzen zituzten. Eddiek Austrian eta Alemanian irabazi zuen. Bide batez, Hokkenheim-en, lehen pilotuaren egoeraren xarma guztia sentitu zuen, Mika Salo-ren garaipena aurkeztu zuenean, zauritutako Schumacher ordezkatzeko diseinatua.

Eddie Irvain, Ferrari F399, Australiako Sari Nagusia

Malasiako penulti etapa baino lehen, Schumacher itzuli zen, bigarren pilotuaren papera ezin hobeto jokatzen zuena - Irvaine hurrengo garaipena! Egia da, araudi teknikoaren urraketarako bikoitza egin duten pilotu eskasak, lasterketa ofizialaren irabazlea Hakkinenek iragarri zuen, automatikoki txapelduna bihurtu zena. Hala ere, Ross Brown, garai hartan, Italiako taldearen zuzendari teknikoak, Malasiako Sari Nagusiko agintariak hamaikako kurbak izan zituela frogatzea lortu zuen. Izenburuaren patua Japonian erabakitzea zen, non IRVINEk txapelketa liderra gidatzen zuen 4 puntuko abantailarekin.

Lasterketa asteburu osoak Japonian, Irvine-k ez zuen axola eta autoa praktikan apurtzea ere lortu zuen. Lasterketan bosgarrena hasi zen, baina nahiko azkar joan zen hirugarren postura. Hala ere, hori ez zen nahikoa, lasterketa liderra zelako. Schumacher McLaren pilotetik gertu ibili zen, baina ez zen ausartzen erasotzera. Edo ez zuen nahi?

Bigarren eta hirugarren postuek Ferrari garaipena bermatu zuten eraikitzaileen kopan. Kreditu pertsonalean, Irvine-k Hakkinenek bi puntu baino ez zituen galdu. Horrelako emaitzaren ostean, Eddie-k ez zuen Schumacherren bigarren papera jokatu eta Jaguar talde berriaren lehen pilotu bihurtzeko gonbidapena onartu zuen. Hiru denboralditan, irlandarra bi aldiz igo zen podiumera, eta 1. formulan karrera amaitu ondoren, higiezinetan aritu zen, kapital handia lortu zuen eta Ipar Irlandako pertsona aberatsenen artean bihurtu zen.

Eddie Irvaine denboraldiko emaitzak: 16 Hasiera, 9 podium, 4 garaipen, hasierako posizio onena - 2. zirkulu onena, 74 puntu, txapelketan.

Otsaileko Datewalk: 4 - Eddie Irvine, 1999 2650_2