Anonim

Otsailaren 19an, Daniel Medvedev tenisista 16 urte daramatza lehenengo errusiar errusiar bihurtu, Australiako Irekiaren azken txapelketako finalean sartzeko gai izan zen. Partidu erabakigarrian, Medvedev-ek Munduko Novak Djokovich munduko lehen erraketarekin bilduko da. 2005ean, Australiako Irabazlearen irabazlea Marat Safin tenislari mitikoa izan zen.

Muntatu zure atletaren inguruko gertakarien aukeraketa, dagoeneko errusiar tenisean istorio bat sortzen ari dena.

Daniel Medvedev tenislariari buruzko 5 gertakari - Grand Slam txapelketako zilarrezko domina 16438_1

Biografia Daniel Medvedev Tenisista

Daniel 1996an jaio zen Moskun. Bere familia kiroletik urrun zegoen: Aitak eraikuntza enpresa batean lan egin zuen, eta amak haurrak ekarri zituen. Dani txiki batentzat, atal desberdinak bilatzen ari ziren, beraz, pintura, igeriketa eta xakea margotu zuen, eta 6 urtetan tenisera joan zen.

Medvedev-ek ohiko eskola bisitatu zuen, kanpoko 9. mailaren ondoren amaitu zuen kanpoan. Ez zuen tenisa hautematen deia bezala, nahiz eta plazeraz arduratzen zen. Askotan, elkarrizketa batean, kexu da bere potentziala ezagutzen bazuen, burugogorra entrenatuko zuela. Aita Medvedevek semeak atleta ona lortuko zuela espero zuen. Hori dela eta, 16 urte barru Daniel bidaltzea erabaki zuen Frantziara entrenatzeko, familia osoa geroago mugitu zen. Tipoa Mgimo sartu zen arren, ikasketak kirolari erabat amore eman behar zitzaizkion.

Medvedev bere gaztaroan. Argazkia: Instagram Daniel Medvedev

Medvedev Big Tenisan

2014az geroztik, Errusierak karrera profesionala hasi du tenisean: lehen tituluak irabazi ditu eta dagoeneko urtebete geroago egin ditu ATP Challenger Elite Txapelketako ATP Challenger-en. Urte bat igaro ondoren, Daniel titulua izan zen Grand Slam txapelketako sare nagusian, munduko tenis lehiaketa handiena. Eta 2017ko urtarrilean 65 leku lortu zituen tenislarien sailkapenean eta Wimbledon munduko hirugarren erraketa ere jo zuen.

ATP Medvedev-en izenbururik handiena Sydney-n irabazi zuen 2018an, 22 urte zituenean, eta denboraldi bakoitzeko bi aldiz arrakasta errepikatzea lortu zuen. Suitzako txapelketan, Danielek Roger Federer-en galdu zuen, munduko tenislari ospetsuenetako bat. 2019. urterako, Errusia munduko 16 erraketa izan zen, eta 2020. urtearen amaieran tenis jokalarien sailkapenean 4 lerro hartzea lortu zuen.

Daniel Medvedev-en bizitza pertsonala

Danielek ez du bizitza pertsonala eskatzen. Bere Instagram-etik, 2018ko irailean atleta ezkondu zela jakin genuen. Bere emaztea Daria deitzen zaio, baina Medvedev-ek ez du horri buruzko informazioa partekatzen sare sozialetan arreta negatiboaren aurka babesteko. Jakina da tenislaria ere bada.

Danielek berak lan egiten du eta gehiegizko emozionaltasunagatik psikologo batera joaten da.

Medvedev bere emazte Darya-rekin. Argazkia: Instagram Daniel Medvedva

Daniel Medvedev Australia irekita

Australia Open Grand Slam-eko txapelketetako bat da. Medvedev-en aurkaria lehiaketaren finalean munduko erraketa eragilea izango da eta Grand Slam Novak Jokovic-eko 17 txapelketetako irabazlea. Nabarmentzekoa da kirolariek 2019an Monte Carlo txapelketan topo egin dutela, eta orduan garaipenak errusiar bat irabazi zuen.

Medvedev-ek Australiako titulua irekitzen badu, munduko bigarren erraketa izango da, Dominica Tim eta Rafael Nadal atp sailkapenaren aurretik.

Medvedev Australiako finalerdietan irekita. Argazkia: Instagram Daniel Medvedev

Medvedev-ek huts egin du Australian Irekita

Danielek huts egin du Serb Novak Djokovich ordezkatuz, Australiako final irekiko hiru multzo galduz. Bere porrota errusiarrek ez dutela gaitasun nahikoa, teknologiaren aniztasuna eta banakako tekniken fidagarritasuna, batez ere erasotzaileak.

Porrota izan arren, Medvedev-ek ofizialki ofizialki bihurtuko da munduko hirugarren erraketa profesionalen tenis jokalarien sailkapenean.