Februar DatoWalk: 4 - Eddie Irvine, 1999

Anonim

Få mennesker vil huske Eddie Iquine. Og irsken blev forresten næsten mesteren i 1999 ved Ferrari-hjulet under nummeret "4".

Irvine lavede sin debut i Formula 1 i slutningen af ​​1993 og skelnet sig til, at han overtog lederen af ​​Arston Senna's løb, hvilket lagde sig bag ham for en cirkel, for hvilket et personligt møde med en tre-time champion, der fandt sted på forhøjede farver. De næste to sæsoner af Eddie tilbragte i Jordan, men var altid i skyggen af ​​Rubens Barrichello.

I 1996 flyttede Michael Schumacher fra Benetton til Ferrari, og Barrichello blev tilbudt at blive sin partner. På det tidspunkt nægtede brasilianerne, men Irvine, der var næste i køen af ​​ansøgere, blev enige om. Tre årstider i Irishman var en trofast skaller af Schumacher, der spillede i holdets interesse. I løbet af denne tid steg han 14 gange til podiet, men vandt ikke nogen race.

1999-sæsonen begyndte med en uventet Victory of Iquine. Sandt, Schumacher og begge McLaren piloter, som førte i løbet. Så faldt alt på plads: Michael vandt et par løb og førte kampen for titlen med Mick Hakkinen, og Irishman gik ud til baggrunden. Situationen har ændret sig dramatisk på det ottende trin i Storbritannien, hvor Schumacher fløj af banen og fik brud på benene. Ferrari havde ikke noget, hvordan man betker på Eddie.

Hakkinen, der førte i mesterskabet, i anden halvdel af sæsonen faldt i en sort stribe: Bilen vil nægte, så vil holdets partner vælge fra sporet, det vil være forkert. Og Irvine og Ferrari anvendte dygtigt fejlene hos rivaler og stabilt rekrutterede briller. Eddie vandt i Østrig og Tyskland. Forresten, i Hokkenheim følte han hele charmen af ​​status for den første pilot, da han faktisk præsenterede Mika Salos sejr, designet til at erstatte den skadede Schumacher.

Eddie Irvain, Ferrari F399, Grand Prix of Australia

Før den næstsidste scene i Malaysia returnerede Schumacher, som perfekt spillede rollen som den anden pilot - den næste sejr i Irvaine! Sandt nok blev de vinderpiloter, der lavede en dobbelt, diskvalificeret for en overtrædelse af de tekniske forskrifter, vinderen af ​​løbet af Hakkinen, som automatisk blev mesteren. Ross Brown, på det tidspunkt, den tekniske direktør for det italienske hold, formåede imidlertid at bevise, at forvalterne af Malaysia's Grand Prix havde lineupkurverne - Victory blev returneret til Ferrari. Titelens skæbne var at bestemme i Japan, hvor Irvine kørte mesterskabet med en fordel med 4 point.

Hele Racing Weekend i Japan så Irvine uanset og endda formåede at bryde bilen i praksis. I løbet begyndte han den femte, men gik ganske hurtigt til den tredje position. Dette var dog ikke nok, fordi løbet ledet hacquinen. Schumacher gik tæt på McLaren Pilot, men turde ikke angribe. Eller ønskede ikke?

Det andet og tredje pladser garanteret Ferrari-sejr i konstruktørkoppen. I den personlige kredit tabte Irvine til Hakkinen kun to punkter. Efter et sådant resultat ønskede Eddie ikke længere at spille den anden rolle i Schumacher og accepterede en invitation til at blive den første pilot af det nye Jaguar-team. I tre årstider steg Irishman to gange til podiet, og efter at have afsluttet karrieren i Formel 1 var den engageret i fast ejendom, tjente betydelig kapital og blev blandt de rigeste mennesker i Nordirland.

Resultater af sæsonen for Eddie Irvaine: 16 starter 9 podier, 4 sejre, den bedste startposition - 2., 1 bedste cirkel, 74 point, 2. plads i mesterskabet.

Februar DatoWalk: 4 - Eddie Irvine, 1999 2650_2