Anonim
Gratis worstelen: de nieuwe kapitein van het Nationaal team van Yakutia werd de kampioen van het Verre Oosten 20693_1
Nieuwe kapitein Nuregun Sergin on the Top Step Sadestal

Op de tweede dag van het kampioenschap van het Federale district ver van Oosters in Ulan-Ude werden 13 Yakut-atleten in vier gewichtscategorieën gepubliceerd op een worsteltapijt. Gisteren (12 februari) wonnen onze jongens zeven medailles, deze keer waren de prijzen net zo veel, maar meer met een gouden tint.

We zullen eraan herinneren, de competities zijn gekwalificeerd, de top drie winnaars valt op het pre-luchtkampioenschap van Rusland, dat in dezelfde stad van 11 maart tot 14 maart wordt gehouden. De wedstrijd lijkt meer op de Matchie-bijeenkomst van Yakutia - Buryatia.

Nieuwe kapitein van het nationale team van Yakutia, twee-time kampioen van Fedo Nuregun Sergin (92 kg) voor de derde keer won het deze eervolle titel. Hij begon met vroege overwinningen over Amurchanin Dmitry Eremenko en Tsadashi Dugarov, en een andere Buryat-atleet Baras Bazarov met een score van 5: 0 werd in de finale verslagen. In drie vergaderingen scoorde Nuregun 25 punten en gaf geen enkel punt.

Winnaars in gewicht tot 65 kg

In de categorie tot 65 kg, de winnaar van het Russische studentenkampioenschap van Rusland-2020 Konstantin Kaprov van het Churakpchinsky-regionale centrum voor sporttraining. In prejudiciële gevechten speelde hij Baligto Hydapova (Buryatia) 11: 1, kameraad voor het nationale team van Peter Pavlov (8: 0) en Solabon Tumenbayarova (Buryatia) 5: 0. In de finale onder het aanval van Constantijn kon het Erdham Budajanayev niet weerstaan. Kijkend op het account 12 punten, steeg Yakutann de vijand!

Meer dan alle deelnemers verzamelden zich in de gewichtscategorie tot 61 kg - 17, waarvan onze vijf. Vier internationale sportmeesters vochten in dit gewicht. Het beste resultaat van de Yakut-jagers toonde een vertegenwoordiger van het Republikeinse centrum voor sporttraining van collecties van RS (I), "International" Nuregun Alexandrov. Anti-kampioenskerk van de Baljalimaev vanaf het terrein van Trans-Baikal vecht niet tegen de kampioen van vorig jaar, toen Countryman Biyaman Yakovlev (3: 2).

In de halve vergadering ontmoette Nuregun de kampioen van het International Tournament "Dmitry Korkin" en de winnaar van het Russisch-2020-kampioenschap, Buryat Zharkal Damdinov. De eerste periode eindigde met een score van 0: 3 ten gunste van de eigenaar van het tapijt, in de tweede drie minuten was een actiever dan Damdinov, die de overwinning vierde met een score van 4: 1.

Nuregun Alexandrov, het winnen van de Ananda Dashiev (Buryatia), nam de derde plaats, ook een bronzen medaille ontving Semyon Vladimirov.

Winnaars in gewicht tot 97 kg

We plezierig de veteraan van het Yakut-team, de kampioen van de International Tournament-serie van de Grand Prix van Dmitry Korkina 2011, 31-jarige Kuzma Sivtsev (97 kg). Hij liet iedereen zien dat er nog steeds poeder in het poeder is. De senior coach van de Norma Ulus won van zijn 'jongere broers' Haryskhan Nikolayev en Andrei Aronov, en in de strijd voor "goud" tegen hem vanwege de blessure kwam niet uit om kampioen te vechten Buryatia Alexey Anchik. Dus Yakutanin werd een zeventigste kampioen van het Verre Oosten!

In de spaarvarken van het team van de Republiek Sakha, tot 14 medailles, morgen, 14 februari, atleten van gewichtscategorieën tot 70, 74, 79 kg, inclusief de Master of Sports of International Class Viktor Seedadin en Herman Ustinov