120 anos atrás Rudolf Karachol naceu

Anonim

120 anos atrás Rudolf Karachol naceu 7836_1

O 30 de xaneiro, o Motor Consorter World celebra o 120 aniversario de Rudolf Karachchol, que é considerado o piloto máis exitoso do período previo á guerra. Falando para o equipo de fábrica Mercedes, converteuse en campión en Europa tres veces - precisamente en función do campionato do continente máis tarde, xa a principios dos anos 50, creouse a Fórmula 1.

Karacholol naceu en Alemania na familia do propietario do hotel, que debería ser capaz de predeterminar a súa futura carreira, pero na infancia estaba espertando no coche e motocicletas. Nas carreiras, debutou aos 21 anos, tomando inmediatamente o cuarto lugar. En paralelo, Rudolph realizouse en concursos de competición de motocicletas, e tamén é bastante exitoso.

En 1926, gañou a súa primeira vitoria no Gran Premio de Alemaña na famosa estrada de Berlín Avus, e baixo a choiva, gañou unha reputación de piloto que pode pilotar en calquera condición. Este éxito trouxo a gran fama, aínda que a nivel internacional Karachchol realmente mostrouse só en tres anos, gañando a carreira en Irlanda do Norte baixo a choiva e gañou o Gran Premio de Mónaco.

En 1931, converteuse no primeiro estranxeiro que gañou a carreira italiana máis complicada Mille Miglia, despois de que asinou un contrato co equipo de Alfa Romeo (que, por certo, non aprendeu a ninguén como Enzo Ferrari). Nos seus coches de Karacholol gañou en moitas pistas, incluído en Nürburring, onde naqueles anos celebrouse o Gran Premio.

En 1933, caeu nun grave accidente nunha estrada de rúa en Mónaco, e a recuperación logo das lesións tardou varios meses, pero as consecuencias do incidente foron afectadas ao final dos seus días. Despois de feridas graves e operacións relacionadas, o seu pé dereito era por cinco centímetros máis curtos que a esquerda, polo que durante os anos de guerra é recoñecido como discapacitado.

En 1935, Karachchol converteuse no campión de Europa, de novo falando polo equipo de fábrica Mercedes. Repetiu este éxito en 1937 e 1938.

No período da Segunda Guerra Mundial, non se realizaron competicións, e logo da súa graduación, os pilotos alemáns estaban prohibidos de realizar a nivel internacional, polo que Karachchol decidiu adoptar a cidadanía suíza. Non obstante, non logrou un éxito especial nestes anos, aínda que participou de novo en Mille Miglia e ata no Monte Carlo Rally. A carreira na MotorhorhorPport de Karachchol terminou en 1952, e os sete anos quedaron máis tarde como resultado dunha enfermidade grave, tiña só 58 anos.

Xunto con Tazio Nuvolary e Bernd, Karachol Roseager está entre as mellores carreiras de pre-guerra europeas. Foi considerado un perfeccionista que prácticamente non permitía erros, grazas ao cal o accidente caeu bastante raramente. Unha colección de trofeos de carreiras minadas por Karracoli almacénase en Indianapolis no Museo de Motorsport Gloria, e un monumento foi creado na súa cidade natal para o século da súa cidade natal, un monumento foi creado. Ademais, unha das voltas máis famosas de Nurverbing North Loop leva o seu nome - Caracciola Karussel.

Fonte: Fórmula 1 en F1NEWS.RU