Datewalk de febreiro: 4 - Eddie Irvine, 1999

Anonim

Poucas persoas recordarán a Eddie Iquine. E o irlandés, por certo, case se converteu no campión en 1999 ao volante de Ferrari baixo o número "4".

Irvine fixo o seu debut na Fórmula 1 a finais de 1993 e distinguiuse que superou ao líder da carreira de Arston Senna, que se atopou detrás del por un círculo, para o que se produciu unha reunión persoal cun campión de tres veces Cores elevadas. As próximas dúas tempadas de Eddie pasaron en Xordania, pero sempre estaba á sombra de Rubens Barrichello.

En 1996, Michael Schumacher de Benetton trasladouse a Ferrari, e Barrichello foi ofrecido a converterse no seu compañeiro. Naquela época, os brasileiros rexeitaron, pero Irvine, que estaba a continuación na cola dos solicitantes, acordaron. Tres tempadas de Irishman eran unhas conchas fieis de Schumacher, xogando a intereses do equipo. Durante este tempo, subiu 14 veces ao podio, pero non gañou ningunha carreira.

A tempada de 1999 comezou cunha inesperada vitoria de Iquine. Verdade, Schumacher e ambos pilotos de McLaren, que estaban liderando na carreira. Entón todo caeu no lugar: Michael gañou un par de carreiras e levou a loita polo título con Mick Hakkinen e Irishman partiu ao fondo. A situación cambiou dramaticamente na oitava etapa do Reino Unido, onde Schumacher voou da pista e obtivo fracturas das pernas. Ferrari non tiña nada, como apostar por Eddie.

Hakkinen, que lideraba no campionato, na segunda metade da tempada caeu nunha franxa negra: o coche vai rexeitar, entón o compañeiro do equipo elixirá da pista, estará equivocado. E Irvine e Ferrari utilizaron habilmente os fracasos dos rivais e as lentes reclutadas de xeito estable. Eddie gañou en Austria e Alemaña. Por certo, en Hokkenheim, sentiu todo o encanto do status do primeiro piloto, cando realmente presentou a vitoria de Mika Salo, deseñado para substituír a Schumacher ferida.

Eddie Irvain, Ferrari F399, Gran Premio de Australia

Antes da penúltima etapa en Malaisia, Schumacher regresou, que xogou perfectamente o papel do segundo piloto - a próxima vitoria de Irvaine! Verdade, os pilotos escritos que fixeron un dobre, descualificado por unha violación da normativa técnica, o vencedor da carreira foi anunciado por Hakkinen, que se converteu automaticamente no campión. Con todo, Ross Brown, naquel momento, o director técnico do equipo italiano, logrou probar que os comisarios do Gran Premio de Malaisia ​​tiñan as curvas de liña: a vitoria foi devolta a Ferrari. O destino do título era decidir en Xapón, onde Irvine dirixía o líder do campionato cunha vantaxe de 4 puntos.

Todo o fin de semana de carreiras en Xapón, Irvine parecía non importar e ata conseguiu romper o coche na práctica. Na carreira comezou o quinto, pero rápidamente foi á terceira posición. Non obstante, isto non foi suficiente, porque a raza estaba levando a Hacquinen. Schumacher camiñou preto do piloto de McLaren, pero non se atreveu a atacar. Ou non quería?

O segundo e terceiro lugar garantía a vitoria de Ferrari na Copa de Construtores. No crédito persoal, Irvine perdeu a Hakkinen só dous puntos. Despois de tal resultado, Eddie xa non quería xogar o segundo papel en Schumacher e aceptou unha invitación para converterse no primeiro piloto do novo equipo de Jaguar. Durante tres tempadas, o irlandés subiu dúas veces ao podio, e despois de completar a carreira na Fórmula 1, estaba comprometida en inmobles, gañou un capital considerable e converteuse entre os máis ricos da Irlanda do Norte.

Resultados da tempada para Eddie Irvaine: 16 comentarios, 9 podios, 4 vitorias, a mellor posición inicial - 2º, 1 mellor círculo, 74 puntos, 2º lugar no campionato.

Datewalk de febreiro: 4 - Eddie Irvine, 1999 2650_2