Anonim

En conexión coa complexa situación epidemiolóxica sobre o campionato da República de Bielorrusia no tenis de mesa, que tivo lugar en Minsk, non se permitiu a audiencia. Nas competicións persoais recibiron 24 mozos e 24 mozas de 2006 nacidas e máis novas.

Atleta de Grodno converteuse nun campión absoluto do campionato da República de Bielorrusia no tenis de mesa 15195_1

Nunha única descarga na primeira etapa, todos os participantes foron distribuídos a 4 grupos de 6 persoas. Realizáronse xogos nun sistema circular. Na segunda etapa, os atletas que tomaron os primeiros lugares dos grupos chegaron á primeira final, onde os primeiros lugares xogaban no sistema 8 (-1). Os xogadores de tenis que tomaron grupos de 3-4 prazas na segunda final do mesmo sistema loitaron por 9-16 lugares. Na terceira final houbo atletas desde o fondo da mesa, xogando 17-24 prazas. Tamén no marco do Campionato, xogouse medallas en parella e descarga mixta.

Veronica Vorobyeva de Grodno converteuse no campión absoluto do torneo, gañando ouro en descarga solitaria, paral e mixta.

Nunha descarga dobre, as nenas de VerRobyev gañaron unha parella con Ulyana Meshchansky. Os xogadores de tenis de Grodno pasaron con bastante confianza, pasou todo o torneo, dando aos rivais de só un conxunto. Na final, reuníronse cos cidadáns de Minsk Elizabeth Timoshkova e Catherine Tarakan. Esperábase unha loita intransixente, porque era o enfrontamento dos favoritos, pero as mozas de Grodno resultaron ser máis fortes - 3: 0 (3; 10; 7).

Os mozos inicialmente cos favoritos foron considerados Nikon Shutov (Gomel) con Daniel Vitomsky (Brest) e Alexander Gusarevich (Mogilev) con Daniel Savostyan (Grodno). Son estes mozos que compoñen os catro líderes no ranking dos atletas de nacemento e máis novos de 2006. E se o primeiro par alcanzou a final, o segundo case tropezou nas semifinais, onde foi oposto por representantes de Mogilevs Ivan Ekimov e Yevgeny Naumchik. Foi unha loita igual, pero Gusarevich e Savostyan foron con confianza o final da reunión. Ekimov e un extremo finalmente converteuse en terceiro. Na final, os cohesivos con vitoria non podían ter unha resistencia decente e deu paso a Gusarevich cun Savostyan cunha puntuación de 1: 3

Nas competicións persoais entre as mozas tivo unha sorpresa. As semifinais moi tensas resultaron entre Elizabeth Timoshkova e Ulyana Meshchanskaya. Ambos eran dignos de continuar. Os dous primeiros conxuntos tomaron Ulyana, pero Elizabeth puido volver ao xogo e gañou os próximos dous partidos. Ao final, Timoshkov non puido manter o ritmo e perdeu 2: 3.

A segunda semifinais entre Verrovika Sparrow e Diana Likhatrovich (Minsk) resultou tan tensa. Aínda que Minskanka gañou un conxunto, pero en xeral non puido recoller as claves da defensa fiable do rival de Grodno.

O terceiro lugar na loita teimosa ocupou a Elizabeth Timoshkov. Paga a pena observar o xogo incerto no primeiro número da clasificación nacional das mozas de 2006 por nacemento e máis novo. Como explicou o adestrador de Elizabeth Olga Pateeva, o atleta era moi responsable do atleta. Quería xustificar o título de Mestre de Deportes recentemente obtidos, desde aquí unha excitación excesiva, que afectou o xogo.

Así, dous atletas de Grodno reuníronse na final. Foi un xogo moi interesante, cuxas peripetias foron máis contadas polos adestradores de Grodno.

- A final resultou tensa. A pesar do feito de que a reunión completouse coa puntuación de 3: 1 a favor de Veronica, cada conxunto estaba no balance. Ambas as nenas deron un xogo de alta calidade ", afirmou Bogdan Zagidulin.

"Na miña opinión, Veronica xogou máis confiado que Ulyana," tal punto de vista de Maxim Saatov. - Primeiro de todo, o terceiro set foi afectado cando Ulyana liderou na conta, pero perdeu a vantaxe, perdeu a confianza. No cuarto set, parece que se lideraba de novo, pero aceptou moitas decisións rápidas, e Veronica actuou polo contrario con calma, intentou que non fose característica dela, un pouco de risco. Podemos dicir que non gañan tácticas e técnicas, senón a psicoloxía.

Suponse que a composición dos finalistas sería exactamente o mesmo?

"O meu Bogdan Nikolayevich soñou con iso cando as mozas tiñan 12 anos de idade", dixo Saatov. "Eran entón os máis fortes, pero conseguiron dar paso a Svetlana Grida de Gomel. Este atleta retardou recentemente, e as nosas nenas avanzan, progresan. Ulyana, durante moitos meses, non puido vencer a Elizabeth Timoshkov, pero hoxe gañou esta vitoria e xustamente golpeou a final. Poñemos moito nestas nenas e estamos moi contentos de que estivesen preto do pedestal.

"Eu son Maxim Nikolayevich, fixéronse os obxectivos máis altos", engadiu zagidulina. - Polo tanto, non podo nomear as finais de Grodno dunha gran sorpresa.

- Obsérvese que hai dous anos Grodno sobre o campionato entre os homes novos nacidos no ano 2004 e máis novo foi o primeiro do terceiro lugar - todo o noso pedestal foi noso. Aquí realmente fixo o gran traballo de toda a escola. Temos un bo equipo de adestradores, o que fai que unha cousa e fixa tarefas serias: estas son as palabras de Maxim Nikolayevich.

- Resulta que a aparición na final dos mozos doutro alumno da escola de Grodno Daniel Savostyan non pode ser considerada unha sorpresa.

"Con todo, é unha sorpresa", dixo Saatov. - Un traballo colosal foi realizado con Danic para entrar na final. Aínda que, debemos admitir que xogou unha forma moi boa de Gusarevich á súa man. Fomos capaces de usar isto de xeito competente e, en principio, satisfeito co resultado.

Nas finais da competición, Junior Daniel, oposto a Nikon Szitov, que nas semifinais nos tres sets venceron a Daniel Vitorsky. Paga a pena notar que Savostyan mostrou un xogo moi bo, perdendo 2: 3, segundo a Oficina de Deportes e Turismo do Comité Executivo Rexional de Grodno.