Data de febrer: 4 - Eddie Irvine, 1999

Anonim

Poques persones recordaran Eddie Iquine. I l'irlandès, per cert, gairebé es va convertir en el campió el 1999 a la roda de Ferrari sota el nombre "4".

Irvine va debutar a la Fórmula 1 a finals de 1993 i es va distingir que va superar el líder de la carrera d'Arston Senna, que es va quedar darrere d'ell per a un cercle, per a la qual una reunió personal amb un campió de tres vegades, que va tenir lloc Colors elevats. Les dues temporades següents d'Eddie van passar a Jordània, però sempre es trobava a l'ombra de Rubens Barrichello.

El 1996, Michael Schumacher de Benetton es va traslladar a Ferrari, i Barrichello es va oferir a convertir-se en la seva parella. En aquest moment, els brasilers es van negar, però Irvine, que estava a la cua dels sol·licitants, va acordar. Tres temporades d'Irishman van ser fidels petxines de Schumacher, jugant en interès de l'equip. Durant aquest temps, va pujar 14 vegades al podi, però no va guanyar cap cursa.

La temporada de 1999 va començar amb una inesperada victòria d'IQUINE. És cert, Schumacher i els dos pilots de McLaren, que estaven liderant a la cursa. Llavors tot va caure al seu lloc: Michael va guanyar un parell de races i va liderar la lluita pel títol amb Mick Hakkinen, i irlandès va partir al fons. La situació ha canviat dràsticament a la vuitena etapa del Regne Unit, on Schumacher va volar la pista i va obtenir fractures de les cames. Ferrari no tenia res, com apostar per Eddie.

Hakkinen, que portava al campionat, a la segona meitat de la temporada va caure en una franja negra: el cotxe es negarà, llavors la parella de l'equip triarà de la pista, serà incorrecte. I Irvine i Ferrari van utilitzar hàbilment els fracassos dels rivals i les ulleres reclutables. Eddie va guanyar a Àustria i Alemanya. Per cert, a Hokkenheim, va sentir tot l'encant de la condició del primer pilot, quan va presentar la victòria de Mika Salto, dissenyada per substituir els ferits Schumacher.

Eddie Irvain, Ferrari F399, Gran Premi d'Austràlia

Abans de la penúltima etapa de Malàisia, Schumacher va tornar, que va tocar perfectament el paper del segon pilot: la propera victòria d'Irvaine! És cert que els pilots de Scuder que van fer un doble, desqualificat per a una violació de la normativa tècnica, el guanyador de la cursa va ser anunciat per Hakkinen, que es va convertir automàticament en el campió. No obstant això, Ross Brown, en aquell moment, el director tècnic de l'equip italià, va aconseguir demostrar que els administradors del Gran Premi de Malàisia tenien les corbes de la programació: la victòria va ser retornada a Ferrari. El destí del títol era decidir a Japó, on Irvine conduïa el líder del campionat amb un avantatge de 4 punts.

Tot el cap de setmana de carreres al Japó, Irvine semblava importar i fins i tot va aconseguir trencar el cotxe a la pràctica. A la cursa va començar el cinquè, però va anar ràpidament a la tercera posició. No obstant això, això no era suficient, perquè la cursa va ser liderant Hacquinen. Schumacher va caminar a prop del pilot de McLaren, però no s'atrevia a atacar. O no volia?

El segon i tercer lloc garanteix la victòria de Ferrari a la Copa de Constructors. En el crèdit personal, Irvine va perdre a Hakkinen només dos punts. Després d'aquest resultat, Eddie ja no volia jugar el segon paper a Schumacher i va acceptar una invitació a convertir-se en el primer pilot del nou equip de Jaguar. Durant tres temporades, l'irlandès va pujar dues vegades al podi, i després de completar la carrera a la Fórmula 1, es dedicava a béns immobles, va obtenir un capital considerable i es va convertir en la gent més rica d'Irlanda del Nord.

Resultats de la temporada per a Eddie Irvaine: 16 inicis, 9 podis, 4 victòries, la millor posició inicial - 2n, 1 millor cercle, 74 punts, 2n lloc al campionat.

Data de febrer: 4 - Eddie Irvine, 1999 2650_2